Kov?szos olajbogy?s gy?k?rkeny?r

2019-09-30

sponsored links




Ki szereti a kov?szos kenyeret?
Ki szereti az olivabogy?t?
Nos, ha mindkett?re igen a v?lasz, akkor ezt a kenyeret musz?j megs?tni.







?t hozz?val? kell ?s egy j? terv.
(Amennyiben nincs kov?szod, ne keseredj el, akkor is tudsz s?tni,
a kov?sz helyett csin?ld 25 g friss ?leszt?vel vagy 1/2 csomag sz?r?tottal.
Itt tal?lsz hozz? pontos le?r?st.)





A kov?sszal keleszt?sn?l felejts?k el, hogy gyorsan, 
a kov?sz nem partner a siet?sben, viszont partner a tervez?sben.
Fontos az id?beoszt?s. Abb?l induljunk ki, hogy mikor van id?nk 
megs?tni, mikorra szeretn?nk asztalra tenni.
Onnan sz?moljunk vissza kb. 36 ?r?t abban az esetben,
 ha h?t?b?l vessz?k ki az anyakov?szunk.
Felt?telezem, hogy aki kov?sszal s?t, van m?r haszn?lhat? tapasztalata.
Tudja mennyi id? sz?ks?ges az saj?t lak?s?ban, h?m?rs?klet?n,
az ?ltala haszn?lt lisztekkel aktiv?lni a kov?sz?t.
Melegben gyorsabb, 20 fok k?r?l -mint n?lam- lassabb a folyamat.
Amikor akt?v a kov?sz, kb. m?g 2-3 ?r?nk van, hogy dagasszunk vele
Ezt k?vet?en ?jra ?hes lesz, vagy felhaszn?ljuk vagy ?jra kell etetn?nk.




Kov?szos olajbogy?s gy?k?rkeny?r

Hozz?val?k

530 g keny?rliszt
70 g teljes ki?rl?s? t?nk?lyliszt
400 g v?z
120 g akt?v kov?sz
11 g s?
20 g ol?vaolaj
110 g z?ld magozott olajbogy? felezve
+
2-3 tk ol?vaolaj

1) El?z? nap reggel?n kivettem a h?t?b?l a kov?szt ?s
1 ev?kan?lnyit megettem 40 g v?zzel ?s 40 g liszttel.
Szobah?m?rs?kleten hagytam ?ledni.
2) Este (teh?t a s?t?s el?tti este), a kov?szhoz adtam 300 g vizet ?s 200 g lisztet.
Lefedve szobah?m?rs?kleten hagytam reggelig. Ez az el?t?szta.
(N?lam  19-20 fokos szobah?m?rs?kleten pont t?k?letes lesz reggelre.)
3) T?lba szit?ltam a marad?k liszteket, hozz?kevertem a s?t,
k?zep?be ?nt?ttem az el?t?szt?t, ?s az olajat.
Hat?rozott mozdulatokkal ?ssze?ll?tottam a t?szt?t, 
majd kezemmel megdagasztottam a kenyeret. Letakartam.
4) 15 percenk?nt 3 x ?thajtogattam a t?szt?t (mintha leveles t?szt?t k?sz?ten?k).
Az utols? hajtogat?skor, r?sz?rtam az olajbogy?t.
?jra lefedtem ?s hagytam hogy megkeljen.
5) A megkelt t?szt?t kett? vettem. A kezemmel ellapogattam, 
majd a v?gott fel?t?l kezdve feltekertem ?s n?h?nyat csavartam rajta (mint a gy?kerkenyeret).
S?t?pap?rral bor?tott tepsibe tettem.
A tetej?kre csorgattam 1-1 tk ol?vaolajat.
?jabb keleszt?s k?vetkezett, de ez m?r l?nyegesen r?videbb.





6) Hideg s?t?ben ind?tottam a s?t?st. 200 fokra kapcsoltam a s?t?t legkever?sre, 
?s egy f?mt?lk?ban vizet tettem mell?.
Kb. 30 perc alatt s?lt meg, de minden s?t? m?s, alkalmazzuk a kopogtat?st.
Amennyiben az alj?t megkopogtatva kong? hangot ad, 
a sz?ne is kedv?nkre val?, akkor biztosan megs?lt.




7) R?cson hagyjuk kih?lni.




Szeretetrehangoltan:



Folytats a blogon ... szeretetrehangoltan.blogspot.com/2019...

sponsored links

Keres?s