Kov?szos gofri
sponsored links
Kereken egy hete nincs konyh?m. Ha nagyon j? kisl?ny voltam id?n (rem?lem...), akkor tal?n a h?sv?ti kal?csot m?r nem a boltban kell vennem, mert ?sszeleg?zzuk az ?j konyh?t, ?s akkor lesz itt olyan s?t?s-f?z?s, hogy csuhajja!
Az elm?lt napokban sz?mtalan vicces helyzet ?llt el? az ?tkez?sek k?r?l. Mivel mosogat?m sincs, a mosogat?st a lenti f?rd?ben igyeksz?nk megoldani, a konyhai eszk?zeim pedig a lak?s legv?ltozatosabb helyein bukkanhatnak el?.
?gy esett h?t a k?vetkez? besz?lget?s:
- Hozd ki a toj?sokat a kamr?b?l, a t?lat a tusol?b?l!- ?n a nagyhoz
- ?n is seg?tek mami!- mondja a kisebb
- J?, te h?zd el? a tv al?l a gofris?t?t, apa pedig ker?t egy hosszabb?t?t, ?s akkor meglesz?nk.
A kov?szos gofri ?tlete pedig abb?l ad?dott, hogy a dr?ga j? kov?szomat ?letben kell tartani, teh?t etetni sz?ks?ges, felfordul?s ide vagy oda. A kivett r?szt pedig kidobni tilos, ?gy ugyan?gy beetettem, mint szoktam (10 dkg kov?sz, 5 dkg langyos v?z, 5 dkg liszt), ?s 4 ?r?n ?t meleg helyen "izmos?tottam".
Egy t?lban 2 toj?st 2 ev?kan?l cukorral habosra kevertem, hozz?adtam 20 dkg lisztet, 3 dl tejet, csipet s?t, egy f?l dl olajat ?s egy ev?kan?lnyi vajat, ?s v?g?l az ?rlelt kov?szt.
A massz?t tov?bbi 2-3 ?r?n kereszt?l ?rlelem (vagy m?g jobb megold?ssal mehet egy eg?sz ?jszak?ra h?t?be), majd kis?t?m.
B?r sok recept extra hossz? s?t?si id?t ?r a kov?szos gofrihoz, nekem a szok?sos kb. 2 perc dupl?ja el?g volt. Fel?n?l ford?tottam, mert valami?rt az als? oldal nem s?lt annyira j?l, mint a fels?.
Hogy milyen lett a v?geredm?ny? Mennyei. T?m?nyebb, kov?szosan savanyk?s alap, kiv?l?an eg?sz?ti ki a fah?jas cukor-tejsz?nhab kett?s?t :)
De a legjobb az ?llaga: k?v?l roppan?s, bel?l puh?bb, eg?szen saj?tos dolog. B?r v?sz-felhaszn?l?snak indult, maradni fog a reperto?rban, beszavaztuk a sz?k?tett list?ba.