Kossuth kifli

2010-05-12

sponsored links

Hozzávalók: 20dkg vaj, 18dkg liszt, 20dkg porcukor, 4db tojás, késhegynyi sütõpor, 1db citrom reszelt héja, 10dkg darált dió, vaníliás porcukor.


Elkészítése: a vajat és a cukrot egy tálba tesszük és habosra keverjük, majd hozzáadjuk citromhéjat, a tojássárgákat és a sütõporos lisztet és alaposan belekeverjük. Ezután a tojásfehérjékbõl kemény habot verünk és óvatosan beleforgatjuk az eddig elkészült  masszába, vigyázva, nehogy összetörjön. Az így elkészült elegyet sütõpapírral bélelt tepsibe simítjuk, tetejét megszórjuk a darált dióval és 160 fokos elõmelegített sütõben kb. 30 percig sütjük. Miután kihûlt pohárral vagy pogácsaszaggatóval félhold alakú formákat szaggatunk belõle és a tetejét vaníliás porcukorral hintjük.



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/GbHamiAvagyAz...

sponsored links

Keres?s