Korhelyleves
sponsored links
A magyar értelmezõ szótár szerint a korhely iszákos embert jelent, aki gyakran vesz részt éjszakába nyúló mulatozásban, kocsmázásban. Az alkoholfogyasztás káros hatással van a májra, irritálja a gyomor falát, dehidratálja a szervezetet, ezért jelentkeznek az úgynevezett másnapossági tünetek. Ezek enyhítésére a legjobbak a savanyú káposztából készült levesek, ezért nevezik ezt a levest korhelylevesnek. Szilveszter éjszakáján talán többen néznek a pohár fenekére mint máskor, ezért lett az újévi étlap jellegzetes lélekerõsítõ levese. De nemcsak szilveszter éjszakáján, hanem a téli hónapokban bármikor készíthetõ, míg van savanyú káposzta, hisz nagyon tápláló, melegítõ és nem utolsó sorban egy nagyon ízletes leves.
Korhelyleves másnapos gyomorra
Hozzávalók: 50 dkg savanyú káposzta, 25 dkg csont nélküli oldalas, 15 dkg füstölt kolbász, 1 hagyma, 2+2 evõkanál ...