Koreai marha

2018-10-13

sponsored links

IMG_20181004_132614_618

Ahhoz k?pest, hogy folyton marhah?st esz?nk, a blogon ebb?l mostan?ban semmi sem l?tszik, ?s kezd veg?n s?tem?nyesk?nyv form?t ?lteni. :-)

?ltal?ban ugyanazokat az alaprecepteket vari?lom ?s / vagy se id?m se energi?m ?di mellett fot?zni.

De most minden ?sszej?tt, ?j receptb?l f?ztem, nagyon j? lett ?s siker?lt is lefot?zni.

Nagyon j? recept, nem ig?nyel extra hozz?val?t (gy?mb?r ?s ?des chilisz?sz m?g a diszkontokban is van) m?gis k?l?nleges ?s gyorsan elk?sz?l.

A z?lds?geket ?n bedobtam az apr?t?ba, de ha nincs apr?t?, a r?p?t ?s a cukkinit le lehet reszelni, a t?bbit pedig k?ssel apr?ra v?gni.

Hozz?val?k
  • 25 dkg dar?lt marhah?s
  • 1 nagyon kicsi cukkini
  • 2-3 kisebb/k?zepes s?rgar?pa
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ?jhagyma, a z?ld r?szei f?lret?ve a t?lal?shoz
  • s?, bors
  • 1 te?skan?l (pir?tott) szez?mmag olaj
  • 2-4 ev?kan?l ?des chilisz?sz
  • 3 ev?kan?l sz?jasz?sz
  • 1/2 te?skan?l?r?lt gy?mb?r
  • a t?lal?shoz rizs ?s a f?lretett ?jhagyma v?konyan felkarik?zva

A z?lds?geket apr?t?val vagy reszel?vel illetve k?ssel finomra v?gom.

Egy nagy serpeny?t felhev?tek ?s 2-3 percig s?t?m benne a h?st, am?g mindenhol kifeh?redik.

A h?shoz adom a z?lds?geke, s?zom, borsozom ?s p?r percig kevergetve nagy l?ngon addig f?z?m, am?g a z?lds?gek megpuhulnak. Ehhez csak p?r percre van sz?ks?g, hiszen nagyon kicsire vannak v?gva.

Egy kis t?lban ?sszekeverem a sz?jasz?szt, az ?des chilisz?szt, a gy?mb?rt ?s a szez?mmagolajat, majd az eg?szet a h?shoz ?nt?m.

K?t-h?rom percig f?z?m, hogy a sz?sz mindenhol bevonja a h?st ?s a z?lds?geket.

Forr?n, f?tt rizzsel ?s a f?lretett ?jhagym?val megsz?rva t?lalom.

2 adag lesz bel?le.


Folytats a blogon ... lillafoz.blogspot.com/2018/10/koreai-...

sponsored links

Keres?s