Konyakos húsleves csirkegombóccal

2014-01-13

sponsored links



Még mindig el vagyok ragadtatva az alkohol használatától ételekben :) Ez egy hagyományosan készített húsleves, konyakkal felturbózva, és a gombóc is picit átlényegült (pl kimaradt belõle a rizs, és a már megfõtt húsból készült).

Hozzávalók:

  • 4 csirke alsócomb
  • 2 felsõcomb
  • 2 nagyobb répa
  • 2 nagyobb petrezselyemgyökér
  • 1 nagy szelet zellergyökér
  • 1 hagyma
  • 3 cikk fokhagyma
  • 1 teáskanál szemesbors
  • 1 dl konyak (vagy whisky)
A csirkegombóchoz:
  • a levesben fõtt hús (kb 30 dkg)
  • 1 cikk fokhagyma
  • 2 evõkanál zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • apróra vágott petrezselyemzöld
  • só, õrölt bors

    Elkészítése:

    • A csirkecombokat megmossuk, és bõröstõl egy nagy fazékba helyezzük. Felöntjük hideg vízzel, hogy bõven ellepje, és fõni tesszük.
    • A zöldségeket meghámozzuk, hasábokra vágjuk, és a fokhagymával, meg a borssal együtt a húshoz adjuk.
    • Amikor a leves felforrt, lassú tüzön, gyöngyözve 30-40 percig fõzzük, majd leszûrjük. Az elején figyeljünk arra, hogy ha hab gyûlt a tetején, szedegessük le.
    • A fõtt húst a csontról lefejtjük (a bõrére nincs szükség), és a hozzávalókkal együtt késes aprítóban összedolgozzuk (vagy ledaráljuk).
    • A leszûrt húslevest visszatesszük fõni, közben beletesszük a massszából készlüt gombócokat, meg a konyakot. Megsózzuk, és összeforraljuk.
    • A fõtt zöldségeket mellé kínálhatjuk.


    Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2014/01/konyak...

    sponsored links

    Keres?s