Konferóvacsi receptek - répatorta

2010-11-29

sponsored links

Répatorta van?

Hozzávalók:

  • 20 dkg reszelt répa
  • 4 tojás,
  • 15 dkg porcukor vagy barnacukor
  • 15 dkg dió,
  • 10 dkg liszt,
  • 1 citrom reszelt héja,
  • csipet só

Elkészítés:

A sárgarépát megtisztítjuk és finomra reszeljük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a sárgarépát, a diót, a lisztet, a citrom reszelt héját és egy csipet sót. (A diót lehet darálva is hozzáadni, én csak darabosra törtem). Végül óvatosan összekeverjük a felvert tojásfehérjével (könnyebben keményedik, hogy ha a cukor egy részét a tojásfehérjéhez keverjük). Kivajazott, lisztezett formába simítjuk, el?melegített süt?ben kb. 35-40 percig sütjük.

Tipp: Az adagok egy normál adag sütire szólnak, mi persze a konferóvacsira megdupláztunk mindent.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... teknosleves.blog.hu/2010/11/29/konfer...

sponsored links

Keres?s