Koldustészta-leves
sponsored links
,, Apró kockákra vágott hagymát bõ zsírban sárgára párolunk, egy tojásból, kevés vízbõl és lisztbõl tésztát gyúrunk s vékonyra kinyújtjuk. A hagymát a tészta egyik felén apró halmocskákba rakjuk, a másik felét a tésztának ráhajtjuk s derelyemetszõvel kis táskákra kivágjuk. A visszamaradt hagymás zsírba paprikát teszünk, vízzel föleresztjük, sót, apróra vagdalt petrezselymet teszünk bele, ha felfõ, a táskákat belevetjük s még pár percig fõzzük. "
Így szól a recept Katóka szakácskönyvében ami 1913-ban íródott.
Hamar a család kedvence lett, annak ellenére hogy csak hagyma, liszt , tojás és pár fûszer szükséges az elkészítéséhez.
Ha felkeltettem figyelmeteket, akkor tartsatok továbbra is velem mert sok finomság fog még készülni a könyvbõl!
...... és akkor lássuk hogyan is készítettem el 2014-ben ezt a remek levest :
Hozzávalók :
2 db nagy fej vöröshagyma finomra vágva
kb 2-3 evk. olaj a pírításáhot
- tésztához: ...