Kolbászos-virslis cukkiniragu bulgurral.

2018-07-05

sponsored links




A bõséges cukkinitermésnek köszönhetõen szinte minden nap a tányérunkra kerül valamilyen formában. Kedvencünk pl. a cukkinikrémleves, a rántott vagy éppen töltött cukkini, de persze azért mindig más-más ízesítéssel, mert nem szeretném hogy ráunjunk. Ez a kolbászos-virslis cukkiniragu egyszerûen, és bõ fél óra alatt elkészült, közben pedig a köretként tálalt bulgur is puhára fõt, és már tálalhattam is. Ízlés szerint a köretet el is hagyhatjuk, mert egy szelet friss kenyérrel tunkolva is nagyon finom, és laktató. (további cukkinivel készült receptek erre a linkre kattintva találhatók)





 Hozzávalók:

1 db zsenge cukkini (sárga vagy zöld)
15 dkg füstölt kolbász
4 db virsli
1 db vöröshagyma (közepes)
2 gerezd fokhagyma
só (ízlés szerint) 
1 tk ételízesítõ
1 kk kakukkfû
õrölt fehér bors (ízlés szerint)
késhegynyi õrölt szerecsendió
2 dl Meggle fõzõkrém (v. fõzõtejszín)
2 ek Vénusz étolaj





A cukkinit vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd mindkettõt vágjuk fel apróra. A kolbászt és a virslit vékonyan karikázzuk fel.

Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.

Ezután adjuk hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva a felkarikázott füstölt kolbászt és a virslit, majd pirítsuk 1-2 percig.

Ezután adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, ízlés sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fûszerekkel, majd a serpenyõt lefedve, néha megkeverve, addig pároljuk, hogy a cukkini még roppanós maradjon.

Ezután adjuk hozzá a fõzõkrémet (v. fõzõtejszínt), óvatosan keverjük, forgassuk össze, majd fedõ nélkül fõzzük pár percig, hogy a szaftja kissé besûrûsödjön.

Közben ízlés szerint készítsünk hozzá köretet.

Én enyhén sós vízben bulgurt fõztem puhára, majd leszûrtem, és egy kevés olajon megfuttattam.

Tálaláskor tegyünk a tányérra a köretbõl, majd kanalazzuk rá a kolbászos-virslis cukkiniragut, és úgy kínáljuk.



Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2018/07/k...

sponsored links

Keres?s