Kolbászos pogácsa
sponsored links
A páromnak készítettem ezt a finom pogácsát.Én csak az illatával "bûnözök"...
Kolbászos pogácsa
Hozzávalók kb. 40 darabhoz:
- 80 dkg finomliszt
- 30 dkg puha vaj
- 20 cm füstölt száraz kolbász apróra vágva
- 4 kiskanál só
- 1 kiskanál pirospaprika
- fél csokor petrezselyemzöld felaprítva
- 1 kiskanál medvehagymapesto
- 5 dkg friss élesztõ
- 2 dl sûrû tejföl és annyi tej,hogy az összes együtt 3dl legyen
- 2 mokkáskanál cukor
- 2 tojássárgája a kenéshez
- szezámmag a szóráshoz
Az élesztõt a langyos cukros tejfölös tejben felfuttatjuk,majd a tészta többi hozzávalójával együtt jól összegyúrjuk.Meleg helyen hagyjuk lefedve pihenni 40 percet. Ezután kevés liszttel megszórt deszkán kinyújtjuk és kiszaggatjuk.Sütõpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.A tetejét lekenjük a felvert tojássárgájával és megszórjuk a szezámmaggal.Elõmelegített sütõben aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat!