Kolbászos lencseleves
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg lencse, 20 dkg sertéscsülök, 20 dkg füstölt kolbász, 2 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1 evõkanál vaj, 1 teáskanál cukor, házi ételízesítõ, 1 teáskanál liszt, só, bors, pirospaprika, 1-2 babérlevél, ecet, tejföl, olaj.
Elkészítése:
A lencsét egy éjszakára beáztatjuk, másnap leszûrjük. A csülköt kockára vágjuk, puhára fõzzük. A zöldségeket felaprítjuk, majd megdinszteljük az olvasztott vajon. Hozzáadjuk a beáztatott lencsét, felöntjük vízzel, ételízesítõvel, sóval, borssal fûszerezzük, majd hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt és a babérlevelet. Amikor a lencse megpuhult, beletesszük a fõtt csülköt, és pótoljuk a csülök levével. Kevés olajon megfuttatjuk a lisztet, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük 1 dl hideg vízzel, és besûrítjük vele az ételt. A kész levest ecettel ízesítjük, és tejföllel kínáljuk.