Kolbászleves csipetkével
sponsored links
Hozzávalók: 2 szál, kb. 20 cm kolbász, 3 szál sárgarépa, 1 hagyma, 2 evõkanál olaj, só, bors, õrölt fûszerpaprika, lestyánlevél; a csipetkéhez: 10 dkg liszt, 1 tojás, csipetnyi só; a tálaláshoz: 1 dl tejföl
Elkészítése: a zöldségeket megpucoljuk, a hagymát apróra a sárgarépát pedig karikára vágjuk majd az olajon megdinszteljük õket. Félrehúzzuk és hozzáadjuk a sót, kevés borsot és a fûszerpaprikát, majd felöntjük vízzel és megfõzzük. Míg a leves fõ, elkészítjük a csipetkét. A liszthez hozzáadjuk a tojást és a sót, majd elõbb villával aztán kézzel jól összedolgozzuk, míg kemény, de rugalmas masszát kapunk. Újjal, egyforma darabokat csípünk a tésztából és egy mozdulattal golyóvá formáljuk, majd egy kissé meglisztezett tálcára tesszük. A csipetkék nem muszáj ...