Kolb?szos marharagu pir?tott burgony?val

2021-04-16

sponsored links

Ebben az egy?ltal?n nem tavaszias id?ben gondolkodtam milyen fog?st hozzak nektek, valami tavasziasat, vagy ink?bb melenget? ?szieset, ?s ?gy d?nt?ttem, hogy ut?bbi b?ven belef?r. Megmondom ?szint?n ?n a h?ten m?g a kandall?ba val? begy?jt?son is elgondolkodtam, amikor leesett a h?, el tudtam volna k?pzelni, hogy egy forr? te?val mell? kucorodjak este, de erre nem ker?lt sor, ellenben az is el?fordulhat, hogy h?tv?g?n ?n is valami hasonl?an melenget? ?telt fogok k?sz?teni, mint ez a f?szeres, kolb?szos marharagu. 

Ami szint?n nagyon j? dolog ebben az ?telben az az, hogy lass?f?z?ben is elk?sz?thet?, ?gy este mindent belepakoltok ?s reggelre k?szen is van az eb?d, amennyiben viszont nem rendelkeztek ilyennel, akkor s?t?ben egy fedeles vased?nyben, vagy j?naiban is el tudj?tok k?sz?teni, ?gy viszont a s?t?si h?fok 160? ?s nagyj?b?l 2-2,5 ?r?n kereszt?l sz?ks?ges s?tni.

A recept megjelent a m?rciusi Kif?zt?k magazinban, az elk?sz?t?shez a lass?f?z?t a Russell Hobbs biztos?totta.

 

Hozz?val?k 6 szem?lyre:

a marharaguhoz:

25 dkg csemege kolb?sz

50 dkg marhalapocka

2 fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

1 s?rgar?pa

2 sz?rzeller

1,5 dl v?r?sbor

1 te?skan?l kakukkf?

1 konzerv h?mozott darabolt paradicsom

2 dl alapl? vagy v?z

2 te?skan?l must?r

a k?rethez:

1 kg burgonya

5 ev?kan?l ol?vaolaj

2 te?skan?l s?

1 te?skan?l ?r?lt major?nna

1 te?skan?l piros f?szerpaprika

 


Egy serpeny?ben lepir?tjuk a negyedelt kolb?szt, majd a lass?f?z?be tessz?k ?s a visszamaradt zs?ron kicsit megk?rges?tj?k a felkock?zott marhalapock?t, majd ezt is ?t?ntj?k a kolb?sz mell?.

A visszamaradt zsirad?kon (vagy ha ez nem el?g, akkor tov?bbi plusz kis olajon) megdinsztelj?k a finomra v?gott hagym?t ?s fokhagym?t. A r?p?t ?s a sz?rzellert k?ses apr?t?ban felapr?tjuk, majd a hagym?khoz adjuk ?s ezzel egy?tt tov?bb pir?tjuk a z?lds?ges alapot. Amikor m?r kapott egy kis sz?nt, fel?ntj?k a borral, amivel addig f?zz?k, m?g el nem p?rolog annak alkoholtartalma. Hozz?adjuk a kakukkf?vet, a darabolt paradicsomot, a must?rt ?s fel?ntj?k az alapl?vel, majd ha egyet forraltunk rajta, akkor ?t?ntj?k a m?r lepir?tott kolb?szhoz ?s h?shoz a lass?f?z?be, amiben 10-12 ?r?n kereszt?l f?zz?k.

A k?rethez megpucoljuk a burgony?kat, majd felkock?zzuk ?s egy s?t?pap?rral b?lelt tepsibe sz?rjuk, ahol meglocsoljuk ol?vaolajjal ?s f?szerezz?k s?val, major?nn?val ?s paprik?val. El?meleg?tett, 200 fokos, l?gkever?ses s?t?ben 30-35 perc alatt k?szre s?tj?k ?s a marharagu mell? t?laljuk.


Folytats a blogon ... mindenamiszep.blogspot.com/2021/04/ko...

sponsored links

Keres?s