Kolb?szos krumpli leves
sponsored links
Kicsit v?ltozatosabb legyen az ?trend, ?gy a krumplilevest most h?zi f?st?lt mangalica kolb?sszal bolond?tottam meg.
Hozz?val?k:
2 ek olaj
50 dkg burgonya
30 dkg f?st?lt kolb?sz
petrezselyem gy?k?r ?s z?ldje
s?rgar?pa
2 db bab?rlev?l
1 gerezd fokhagyma
s?, bors ?zl?s szerint
1,5 dl tejf?l
1 kk finom liszt
t?rt pirospaprika ?zl?s szerint
Elk?sz?t?s:
A hagym?t megpucolom, felkock?zom ?s az olajon ?vegesre p?rolom, majd a kolb?szt is egy?tt, petrezselyem gy?k?r, r?pa ?s kock?ra v?gott burgonya, fokhagym?val kicsit m?g p?rolom, majd ?zes?tem s?, borssal, petrezselyem z?lddel.
Felengedem 1-2 liter v?zzel, k?zepes l?ngon f?z?m, mikor puhul bele a habar?s (1 kk liszt ?s tejf?l csom?mentesen elkeverve).
P?r percig hagyom ?sszeforrni ?s t?lalom.
J? ?tv?gyat!