Klasszikus oml?s linzerkarika

2019-11-10

sponsored links

Oml?s klasszikus linzer receptet, amit p?rszor m?r elk?sz?tettem, de ez nem tart vissza att?l, hogy ?jra meg ?jra neki?lljak, mint ahogy tettem ezt mai is. F?leg november ?s december k?rny?k?n k?sz?tem s?r?bben. M?r el is d?nt?ttem, hogy kar?csonyra is megs?t?m.
Tal?ltok m?g az oldalamon
- Di?s, lekv?ros linzervir?gokat
- Habkarik?s linzervir?gokat
- ?s 2011-ben ennek a mai bejegyz?snek az els? v?ltozat?t!






Hozz?val?k:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg puha vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 nagy toj?ss?rg?ja
  • 1 csipet s?t?por (ezt nem mindenki tesz bele)
  • 1-2 kan?l tejf?l, de csak, ha nem ?ll ?ssze a t?szta!

 Elk?sz?t?s:
  1. A s?t?poros lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozz?keverj?k a cukrot, majd a toj?ss?rg?val t?szt?v? gy?rjuk.
  2. V?konyra kiny?jtjuk szaggatjuk, s?t?papiros tepsin 170 fokon kb. 8 perc alatt megs?tj?k. Nehogy t?l s?ss?k, nem kell, hogy sz?ne legyen, mert akkor t?r?keny ?s kem?ny lesz.
  3. Mikor kih?lt lekv?rral ?sszeragasztjuk, porckorral, olvasztott csokol?d?val d?sz?tj?k. Z?rt dobozban sok?ig el?ll, persze, ha marad. 
  4. Amennyiben a begy?rt t?szt?t csak m?snap szeretn?nk elk?sz?teni ?gy a h?t?ben ak?r napokig is el?ll ?s b?rmikor felhaszn?lhat. 




 J? ?tv?gyat!

Folytats a blogon ... https://barbikonyhaja.blogspot.com/20...

sponsored links

Keres?s