Klasszikus linzer
sponsored links
Igazi klasszikus linzert készítettem a napokban,virág alakút, sárgabaracklekvárral és az elmaradhatatlan porcukorral. Kísérletezzünk a formákkal, ízekkel bátran: lehet szivecske, fenyõfa alakú, töltsük meg bármilyen különleges lekvárral így Karácsony közeledtével, vagy szórjuk meg a tetejét dióval, mogyoróval.
A hagyományos 3:2:1-es receptet készítettem most el és elmondhatom, hogy 1-2 éjszaka pihenés a fémdobozban nagyon jót tesz a linziknek, isteni puhák és omlósak lesznek. Persze aki jobban szereti a ropogós-kissé morzsálódós verziót, az iziben fogyassza el, ahogy elkészül :)
Hozzávalók:
25 pár linzerhez
30 dkg liszt
20 dkg vaj / margarin
10 dkg porcukor
1 tojássárgája ...