Klasszikus Kedd - Karácsonyi stollen - Kifõztük 2013.december
sponsored links
A stollen egy igazi Adventi sütemény, amit a hagyományok szerint már Mindenszentekkor megsütnek és karácsony napjáig alaposan becsomagolva tárolnak, majd Szenteste nagy örömmel elfogyasztják. Bevallom õszintén én nem vagyok oda a püspökkenyér féle süteményekért, de a stollent ki kellett próbálnom, ha már klasszik és mostantól biztosan fog sülni minden évben, mivel elsõ körben is nagy sikere volt, itt nem tartott ki karácsonyig:o)!
Hozzávalók 1 nagy (15x30 cm) rúdhoz:
500 g liszt
40 g friss élesztõ
70 g cukor
csipet só
75 ml langyos tej
200 g vaj
60 g kandírozott gyümölcs (narancs, citrom, ananász, mazsola)
250 g apróra vágott mandala
1 citrom reszelt héja
2 csepp mandula a roma
2 tk fahéj ...