Kismókusoknak

2014-01-22

sponsored links


Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a 2014-ben is marad a zászlómon a gyorsaság és a könnyen elkészíthetõség. Így van ez tehát az alábbi desszertnél is, aminek rákfenéje abban rejlik, hogy a tésztájában nincs egyáltalán liszt,  tömény mogyoróíz az egész. Elkészíthetõ csak úgy vasárnap délután is, de szerintem akár szülinapi tortaként is simán megállja a helyét.
A receptet Stahl magazinból vettem, amin persze egy kicsit módosítottam.

Csokis mogyorótorta

Hozzávalók:
17 dkg õrölt törökmogyoró+ egy kevés a forma elõkészítéséhez
5 dkg cukrozatlan kakaópor
1/2 tk szódabikarbóna
1/2 tk sütõpor
22 dkg vaj
20 dkg barna cukor
3 tojás
csipet só

a mázhoz:
7 dkg étcsokoládé
7 dkg mogyorókrém

a díszítéshez pirított mogyoró- vagy manduladarabok

A vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyenként belekeverjük a tojásokat. 
A mogyorót, a kakaót, a sütõport, a szódabikarbónát és a sót összekeverjük majd a vajas krémhez keverjük. 
26 cm-es tortaformát kikenünk vajjal és megszórjuk darált mogyoróval. A masszát belekanalazzuk a formába és elsimítjuk a tetejét. 
180 C-os elõmelegített sütõben kb. 40 perc alatt készre sütjük, tûpróbával ellenõrizzük, hogy átsült-e. A formában hagyjuk kihûlni és közben elkészítjük a mázat.
A mázhoz a csokoládét és a mogyorókrémet mikróban alacsony fokozaton megolvasztjuk és hûtõben kenhetõ állagúra dermesztjük. Ha kihûlt, megkenjük vele a torta tetejét. 
A mogyorót vagy mandulát száraz serpenyõben megpirítjuk és a torta tetejét megszórjuk vele. 

Folytats a blogon ... lelekkonyha.blogspot.com/2014/01/kism...

sponsored links

Keres?s