Kiskifli
sponsored links
Csak a h?tv?g?n tudom azt megtenni, hogy reggelire p?ks?get nyissak a konyh?ban, ?s frissen s?lt b?rmivel ind?tsuk a napot.
Az egyik ilyen kedvenc a reggeli t?r?s kal?cs, ami egy ?des k?nnyed kis falat. Most tal?ltam egy s?sat is a Rup?ner-konyha blogon, ami szint?n a gyors elk?sz?t?se miatt lett befut?. Igaz keleszteni kell, de az id? alatt ki lehet teregetni a kimosott ruh?t... (sic) el lehet vinni a kuty?t reggeli s?t?ra. Ut?na pedig hamarosan el?csalogatj?k az illatok a kiscsal?dot, ?s nyithat is a p?ks?g :)
Hozz?val?k 2,5 dl-es poh?rral m?rve:
4 poh?r liszt (50 dkg)
1 kocka friss ?leszt? (5 dkg)
1 csapott ev?kan?l s?
m?sf?l ev?kan?l krist?lycukor
1 poh?r tej
f?l poh?r ?tolaj
+ 1 toj?s felverve a ken?shez
A lisztbe belemorzsolom az ?leszt?t, hozz?keverem a t?bbi hozz?val?t ?s ?sszegy?rom. N?gyfel? osztom a t?szt?t, ?s mindegyik r?szt f?l centis k?r?kk? ny?jtom ki. Mindegyik k?rt 8 cikkre v?gom, ?s a h?romsz?geket feltekerem kifliv?. S?t?pap?rra teszem ?ket ?s egy ?r?ig langyos helyen kelesztem. Ne legyenek huzatban ?s t?l meleg sem j? nekik. V?g?l megkenem a felvert toj?ssal ?s 190 fokon aranybarn?ra s?t?m ?ket. A tetej?re lehet sz?rni sajtot, magokat, f?szert, de n?lk?l?k is t?k?letes.
K?sz?n?m a receptet.
?tv?gyat!