Királyok kedvence

2010-05-09

sponsored links

Tegnap nagyobbik fiacskámmal Lentiben jártunk, mert bérmakeresztanyaságra kért a nõvérem fia, Marci. A bérmálkozás elõtt a Don Quijote középkori étteremben ebédeltünk. Marci javaslatára választottam a Királyok kedvencét. Petyának annyira ízlett, hogy hazafelé, amikor bevásároltunk, és megkérdeztem, ma mit fõzzünk ebédre, azt felelte "Anya, csinálj olyat, amilyet az étteremben ettünk."
A Királyok kedvence pedig nem volt más, mint kefíres prószába hajtott grillezett pulykamell, sajttal. Még soha nem csináltam prószát... mi több, ezt a félét még csak nem is ismertem. De nekem is nagyon ízlett, és biztos voltam benne, hogy Enyémférj is elégedett lesz a menüvel.
Természetesen gasztroblogger körökben is utánanéztem a dolognak... Duende oldalán megtaláltam a rokonváltozatot is :)

Hozzávalók:
  • 4 szem közepes krumpli
  • 2 kis doboz kefír
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kb. 10 dkg liszt
  • só, bors
  • grillezett pulykamell
  • 10-15 dkg sajt
A krumplit és a fokhagymát kis lyukú reszelõn lereszeltem, majd összekevertem a többi hozzávalóval és ízesítettem. Teflonos serpenyõben egy kanállal vékonyan szétterítve mindkét oldalán megsütöttem. A húst a szokásos módon fûszereztem, grillen megsütöttem. A kerek prósza egyik felére tettem, azt ráhajtottam, majd reszelt sajttal megszórtam és mikróban ráolvasztottam.
Ha nem is lett olyan profi, mint az étteremben (legközelebb kicsit vékonyabbra kellene sütnöm a prószát), ízlett mindenkinek. Könnyû, mégis kiadós fogás volt.
Az biztos, hogy prósza-témában továbbképzem magam, nagyon megfogott :)


Folytats a blogon ... jdkonyha.blogspot.com/2010/05/kiralyo...

sponsored links

Keres?s