Kinder torta
sponsored links
Ez a torta nagyon menõ volt egy kb 15 éve.Akkor minden szülinapra ijett kértünk anyutol hogy süsön.
Hozzávalók:
Tészta:
10 tojásfehérje,2 tojássárgája,9 evõkanál cukor,2 evõkanál olaj,3 evõkanál liszt,3 evõkanál zsemlemorzsa, 10 dkg darált dió,10 dkg vagdalt dió,20 dkg nutella.
Krém:
1 liter tej,30 dkg cukor,1 vaníliás puding,5 evõkanál étkezési keményítõ,8 tojássárgája,1 vaníliás cukor,25 dkg vaj vagy margarin,10 dkg csokoládé,30 dkg plazma keksz (ha nincs jó a petit is),5 dcl tejszín.
Készül:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral.Hozzáadjuk a többi hozzávalókat is a vagdalt dión kívül. Zsírpapírral bélelt tepsibe öntjük a vagdalt diót majd a tésztát rásímítjuk és 180 fokos sütõben megsütjük.
Mikor megsült a tepsiböl kivéve a vagdalt diós (alul volt) oldala lesz fölül és ezt még forrón megkenyük nutellával.Hagyjuk hogy kihülyön.
A krémhez 8 tojássárgáját kikeverjük a cukorral,vaníliás cukorral,pudingporral és az étkezési keményítõvel. Megfõzzük a forró tejben.Mikor megfõt hagyjuk telyesen kihülni.A hideg krémhez hozzákeverjük a kikevert vajat vagy margarint.A krémet kettéválasztjuk egyik marad sárgán a másikhoz hozzáadjuk az olvasztott csokoládét.A nutellára elõbb a sárgakrémet kennyük erre megy egy sor tejbe mártott keksz majd rá a csokis krém.Fölvert tejszínnel díszítjük.