Kijevi krémes

2013-01-06

sponsored links


Hozzávalók: a tésztához: 40 dkg. liszt, 1 cs. sütõpor, 15 dkg. kristálycukor, 20 dkg. margarin, 4 tojás sárgája, 2-3 ek. tejföl, a tepsi kikenéséhez: 2-3 dkg. margarin, a diós habhoz: 4 tojás fehérje, 15 dkg. kristálycukor, 25 dkg. darált dió( fele mennyiség diópótló volt), a krémhez: 2 cs vanília ízû pudingpor, 5 dl tej, 25 dkg. margarin, 25 dkg. porcukor.
Elkészítése: tészta: a lisztet a sütõporral összeforgattam majd a cukorral, a puha margarinnal a tojássárgájával és nekem 3 ek tejföl kellett hogy jól kezelhetõ tészta legyen belõle. Ezután 3 részre osztottam.
A diós habhoz: a tojásfehérjét kemény habbá vertem apránként beleszórtam a cukrot is. Ebbe a habba óvatosan beleforgattam a diót .
Egy közepes nagyságú tepsit margarinnal kikentem ( a recept úgy írja hogy 27x27 cm kell lennie a tészta méretének ) nyílván nagyobb tepsibe is ...

Folytats a blogon ... takarekoskonyha.blogspot.com/2013/01/...

sponsored links

Keres?s