Kijevi harcsa hercegnõburgonyáva

2010-12-12

sponsored links

Ezt a receptet a Kifõztük-Karácsony különszámába készítettem, és ez lesz nálunk Szenteste is. Akár elõzõ nap is elõ készíthetõ a hal, és másnap csak sütni kell.
 Hozzávalók:
  • 12 szelet tenyérnyi harcsafilé
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg reszelt sajt
  • medvehagyma (fagyasztott) vagy fokhagyma
  • petrezselyemzöd
  • bors
  • halfûszer
panírozáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
a hercegnõburgonyához:
  • 1 kg burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg reszeltsajt
  • 2 tojássárgája
  • szerecsendió
A vajat, a reszeltsajtot, a medvehagymát és a petrezselyemzöldet pici borssal elkeverjük, majd 1 cm vastag téglalappá formázzuk. Mélyhûtõbe tesszük 20 percre.
Közben a halat besózzuk és meghintjük kevés halfûszerrel.
Minden szelet halra 1 cm-es fûszervaj-csíkot teszünk, félbehajtjuk, a széleket lenyomkodjuk, és lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk.
Hûtõszekrénybe tesszük legalább fél órára, hogy a vaj visszadermedjen.
Bõ, forró olajban pirosra sütjük.
A körethez a meghámozott burgonyát kockára vágva, sós vízben puhára fõzzük, leszûrjük, összetörjük. Még forrón bele keverjük a vajat, és a sajtot, fûszerezzük a szerecsendióval. Hagyjuk kicsit hûlni, majd belekeverjük a tojássárgákat.
A sütõt elõmelegítjük 180-200 fokra.
A krumplis masszát habzsákba töltjük, és sütõ papírral bélelt tepsibe halmokat nyomunk. 15-20 perc alatt pirosra sütjük.


Folytats a blogon ... snocy.blogspot.com/2010/12/kijevi-har...

sponsored links

Keres?s