Kenyér másként -ch-s Szafi lisztbõl

2018-07-11

sponsored links

Kenyérsütõs kaland

Miután most elsõsorban ápolói feladatokkal vagyok elfoglalva, ezért vettem elõre összekevert -ch Szafi lisztet. Nekem a Szafi kenyér lisztkeverék szénhidrát tartalma a cukorbetegségem mellett túlságosan magas! Nem hazudtoltam meg önmagamat, mert nem úgy sütöttem meg a kenyeret, ahogy Szafi írja, miszerint 3 tojás + 2 tojásfehérje + tojásfehérje por, kezelt sütõpor, víz stb. 1. Nincs gyûjtött tojásfehérjém, 2. pláne nincs tojásfehérje porom – az életben nem használtam. Nem mértem le, mert csak arra van idõm, hogy itt terpeszkedjek “üres járatos idõben” a számítógépnél, tehát sikerült egy méretes – kb. fél kg-os kenyeret sütnöm, totál eltérve az eredeti recepttõl.

Hozzávalók:

  • Szafi -ch liszt 17 dkg (Ezt lemértem!!!)
  • 9 db M-es tojás
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • Fél citrom leve
  • 2 dkg olvasztott vaj
  • Magok (jelen esetben nem paleo napraforgó mag!)
  • 2 dkg – lapos ek. só
  • 2 dl víz

Elkészítés:

  • Robotgép habverõ részében a tojásokat egyben és a legmagasabb fokozaton keverve – kemény habbá verjük.
  • Lassan a habhoz kanalazzuk a lisztet – levesszük a keverés mértékét lassú tempójúra.
  • A tészta szép lassan össze fog állni.
  • Keverés közben természetesen hozzáadjuk a szódabikarbónat, a sót, a vajat és a vízet.
  • Elõmelegítjük a sütõt 180 fokra.
  • A tésztát kézzel megformázzuk és zsírpapírral bélelt mély sütõedénybe tesszük.
  • A sütõ hõfokát visszavesszük 160 fokra, majd a kenyeret ezen a közepes lángon 40 percig sütjük. Mindenkinek a sütõje más, ha ebbe a kalandba te is beleugrassz, akkor ahhoz ismerned kell a sütõdet! Nekem egy õskori Karancs – nem légkeveréses tûzhelyem van.
  • A kenyeret a legjobb hagyni a sütõben kihûlni, de mondjuk én nekiestem. ? és finom. ?

Megjegyzés: A lisztkeverékben van valamilyen térfogatnövelõ, de én ennek ellenére tettem bele szódabikarbónát. Mittudoménhogymiért?! ?


Folytats a blogon ... https://paleovital.hu/?p=37256

sponsored links

Keres?s