Kenyér másként -ch-s Szafi lisztbõl
sponsored links
Miután most elsõsorban ápolói feladatokkal vagyok elfoglalva, ezért vettem elõre összekevert -ch Szafi lisztet. Nekem a Szafi kenyér lisztkeverék szénhidrát tartalma a cukorbetegségem mellett túlságosan magas! Nem hazudtoltam meg önmagamat, mert nem úgy sütöttem meg a kenyeret, ahogy Szafi írja, miszerint 3 tojás + 2 tojásfehérje + tojásfehérje por, kezelt sütõpor, víz stb. 1. Nincs gyûjtött tojásfehérjém, 2. pláne nincs tojásfehérje porom – az életben nem használtam. Nem mértem le, mert csak arra van idõm, hogy itt terpeszkedjek “üres járatos idõben” a számítógépnél, tehát sikerült egy méretes – kb. fél kg-os kenyeret sütnöm, totál eltérve az eredeti recepttõl.
Hozzávalók:
- Szafi -ch liszt 17 dkg (Ezt lemértem!!!)
- 9 db M-es tojás
- Késhegynyi szódabikarbóna
- Fél citrom leve
- Só
- 2 dkg olvasztott vaj
- Magok (jelen esetben nem paleo napraforgó mag!)
- 2 dkg – lapos ek. só
- 2 dl víz
Elkészítés:
- Robotgép habverõ részében a tojásokat egyben és a legmagasabb fokozaton keverve – kemény habbá verjük.
- Lassan a habhoz kanalazzuk a lisztet – levesszük a keverés mértékét lassú tempójúra.
- A tészta szép lassan össze fog állni.
- Keverés közben természetesen hozzáadjuk a szódabikarbónat, a sót, a vajat és a vízet.
- Elõmelegítjük a sütõt 180 fokra.
- A tésztát kézzel megformázzuk és zsírpapírral bélelt mély sütõedénybe tesszük.
- A sütõ hõfokát visszavesszük 160 fokra, majd a kenyeret ezen a közepes lángon 40 percig sütjük. Mindenkinek a sütõje más, ha ebbe a kalandba te is beleugrassz, akkor ahhoz ismerned kell a sütõdet! Nekem egy õskori Karancs – nem légkeveréses tûzhelyem van.
- A kenyeret a legjobb hagyni a sütõben kihûlni, de mondjuk én nekiestem. és finom.
Megjegyzés: A lisztkeverékben van valamilyen térfogatnövelõ, de én ennek ellenére tettem bele szódabikarbónát. Mittudoménhogymiért?!