Kemecés kapros-túrós lepény
sponsored links
Egyik kedvenc lepényem a kapros-túrós lepény, és ez kemencében különösen nagyon finom! De sütõben is elkészthetõ, természetesen.
Persze ezt is, mint mindent, megreformáltam :)), amit zárójelben megjegyeztem.
Hozzávalók a tésztához:
- 40 dkg liszt (szénhidrátcsökkentett lisztet használtam, de lehet teljes kiõrlésû lisztet, vagy zablisztet)
- 10 dkg zsír (kókuszzsír)
- 5 dkg cukor (eritrit)
- 1 tojás
- 1 dl tej
- 1 tasak szárított élesztõ (7 g) (ezt kihagytam, mert a lisztben volt szódabikarbóna)
- csipetnyi só
A túrótöltelékhez:
- 70 dkg tehéntúró
- 15 dkg cukor (eritrit)
- 3 tojás
- 2 evõkanál apróra vágott kapor
- 2 evõkanál búzadara (gríz) (egy kevés útifûmaghéjat használtam)
- 1 teáskanál vanília aroma
- 1 citrom reszelt héja
- csipetnyi só
Elkészítése:
- A tésztához valókat összegyúrjuk, 30 percet pihentetjük.
- Ezalatt kikavarjuk a töltelékhez valókat (a búzadara kivételével), és állni hagyjuk.
- Befûtjük a kemencét.
- A tésztát enyhén lisztezett felületen közepes tepsi méretûre nyújtjuk, majd zsírozott, lisztezett tepsibe simítjuk.
- Néhány helyen villával megszúrkáljuk, rásimítjuk a tölteléket, és a kemencében, szénen megsütjük (5-6 perc).