Kelkáposzta-saláta datolyával
sponsored links
Hozzávalók:
- 20 dkg kelkáposzta
- 1/2 citrom leve
- 1 kis hagyma
- 1 kk méz
- 1/2 kk só
- 1/2 mk szárított csili
- 2 ek olívaolaj
- 8 szem datolya kimagozva, felaprítva
- 5 dkg szeletelt mandula
- 5 dkg parmezánforgács
- A kelkáposztát lereszeljük, a hagymát nagyon apróra kockázzuk.
- A citromlevet, hagymát, mézet, sót és a csilit elkeverjük (figyeljünk oda, hogy a só feloldódjon teljesen), és belekeverjük a káposztát. Legalább 20 percig (akár egy napig is lehet) hagyjuk állni a hûtõben, hogy összeérjenek az ízek.
- Ezután hozzáadjuk az olajat.
- Egy száraz serpenyõben megpirítjuk a mandulát.
- A pirított mandulát a datolyával együtt a salátába forgatjuk, végül megszórjuk a parmezánforgácsokkal.