KELKÁPOSZTÁS LEPÉNY

2010-08-23

sponsored links

Egy kelkáposzta várakozott a hûtõben amelybõl Ramsay mester vajban párolt köretét szándékoztam elkészíteni, de valahogy csak nem akaródzott hozzákezdenem. Végül Sajtkukac receptjét sütöttem meg egy kis átalakítással.

KELKÁPOSZTÁS LEPÉNY

1 közepes fej kelkáposzta
kolozsvári szalonna
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
20 dkg liszt
2 dl tej
1,5 dl tejszín
3 tojás
olaj
vaj
majoranna
reszelt parmezán
só, bors

A kelkáposztát vékonyra felszeletelem és sós vízben 5 percig fõzöm, leszûröm. Majorannával fûszerezem.A felkockázott szalonnát és hagymát egy kanál olajjal rózsaszínûre sütöm, legvégén hozzáteszem a fokhagymát. A lisztet összekeverem két egész tojással és a tejjel, hozzáteszem a hagymás szalonnát, sózom, borsozom és a felét kivajazott és morzsával meghintett tortaforma aljára simítom. A kelkáposztát ráteszem és jól lenyomkodom. A harmadik tojást a tejszínnel elkeverem, a káposztára öntöm és a maradék tésztával befedem. A tetejére reszelt parmezánt és vajdarabokat teszek.

185 fokon 45 percig ropogós-pirosra megsütöm, fokhagymás tejföllel, paradicsomsalátával tálalom.

Folytats a blogon ... neguilla.blogspot.com/2010/08/kelkapo...

sponsored links

Keres?s