Kelbimbós pite
sponsored links
Ezt a receptet a neten találtam és most jött el az ideje, hogy végre el is készítsem. Menet közben kicsit változtattam rajta, de ez már megszokható dolog a részemrõl :)
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
30 dkg kelbimbó
egy marék kolozsvári szalonna kis kockára vágva
2 gerezd fokhagyma összezúzva
1 camembert sajt cikkekre vágva
fehérbor, kakukkfû
só, bors
3 tojás
1,5 dl tejszín
A leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk és a piteformába igazítjuk. A kelbimbót megtisztítjuk sós vízben 3-4 percig fõzzük, majd hagyjuk kihûlni. A szalonnakockákat lepirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, borsozzuk és kakukkfûvel ízesítjük. Ráöntünk 1-2 loccsantásnyi fehér bort és kiforraljuk. A kihûlt kelbimbót leveleire szedjük és hozzáadjuk a szalonnás keverékhez. Kóstoljuk meg és mehet rá még egy adag kakukkfû és egy kevés só. Majd borítsuk rá a tésztára, egyengessük el és rendezzük el benne a sajt cikkeket is. A 3 tojást verjük habosra, adjuk hozzá a tejszínt és öntsük a tésztára. Elõmelegített sütõben 170 fokon süssük 30 - 40 percig.
Jó étvágyat hozzá!