Kekszes-almás-pudingos süti
sponsored links
Régi nagy kedvenc, abbahagyhatatlanul finom :)
Kekszes-almás-pudingos süti
Hozzávalók / 8 adag:
Pudingos-almás krém elkészítése:
1.5 kg alma
3 tasak vaníliás pudingpor
20 dkg cukor
12 evõkanál víz
A tészta összeállítása:
50 dkg háztartási keksz (kocka alakú)
Csokimáz:
4 ek porcukor
4 ek cukrozatlan kakaópor
20 dkg vaj
Elkészítés:
Pudingos-almás krém elkészítése:
- Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és lereszeljük, majd lábosba rakjuk.
- Rászórjuk a cukor 2/3-ad részét, 4 ek vizet, és kb. 10 perc alatt puhára pároljuk.
- Közben a vanília pudingporokat a cukor 1/3-ad részével és 8 ek vízzel összekeverjük, és az almához öntjük, majd kevergetve 5 percig fõzzük, ezalatt jól besûrûsödik.
- Kb. 25-30 cm-es tepsit kirakunk a kocka alakú kekszek felével, erre ráöntjük a meleg almakrémet, majd a tetejét szépen elsimítjuk, és erre szépen elrendezzük a maradék kekszeket.
- A kakaóport a porcukorral és a langyos vajjal összekeverjük, kicsit felmelegítjük, és a kekszekre ráöntjük, majd szépen elkenjük rajta.
- 4-5 órára, de akár egy éjszakára hûtõbe rakjuk.
- Másnap szépen szeletelhetõ.?