Kekszes almás karamellpuding
sponsored links
Gyakran készítek karamellpudingot. Szeretem, mert gyorsan elkészül és nagyon finom. Többször megtörtént már, hogy a megmaradt szirupot (a karamellpudingtól), nekem kellett kikanalaznom. Így jött az ötlet, hogy sütés elõtt a pudingba szórjak nagyobb kekszdarabokat. Nagyon jól tettem, mert a keksz felszívta a felesleges szirupot és ezzel még alapja is lett a pudingnak. Aztán tovább kísérleteztem a recepten, így a pudingba alma is került...
Egy 2 l lábosban 4 evk. cukrot 2 evk. vízzel karamellizálunk. Az almákat megpucoljuk és tetszés szerint feldaraboljuk, majd a karamellizált cukorra szórjuk. (Nincs semmi értelme elrendezni, vagy kereken kirakni a lábosban az almákat, mert sülés közben úgy is feljönnek a puding tetejére.) A tojásokat habosra keverjük a kétféle cukorral, hozzáadjuk a pudingport, majd a hideg tejet. Ezt is a lábosba töltjük, megszórjuk kekszdarabkákkal. Pudingos edényünket egy másik, vízzel telt edényre helyezzük és elõmelegített 180 fokos sütõbe körülbelül 30-40 percre sülni tesszük.