Keksz...

2010-12-10

sponsored links


Hozzávalók: 150 g rumba áztatott mazsola, 375 g liszt, 90 g cukor, 1 csipet só, 3-4 tasak vanilincukor, 1/2 teáskanál fahéj, 1/2 bionarancs, 190 g hideg vaj, 1 tojás.

Elkészítés: a mazsolát jól lecsepegtetjük, megtörölgetjük. A lisztet, cukrot, két tasak vanilincukrot, a fahéjat és a tojást jól összegyúrjuk. A narancs héját lereszeljük. A narancshéjat és vajat hozzágyúrjuk a tésztához. A mazsolát apróra felvágjuk, megint szárítgatjuk picit és azt is hozzáadjuk a tésztához. Fóliába csomagolva fél órára hûtõszekrénybe tesszük. Aztán lisztes deszkán kinyújtjuk, szaggatjuk, vanilincukrot szórunk rá és 180 fokon kb. 12-14 percig sütjük. A kész sütiket dobozba tesszük.


Folytats a blogon ... katbo-foz.blogspot.com/2010/12/keksz....

sponsored links

Keres?s