Kefires, sajtos lep?ny(ke)

2019-10-05

sponsored links

lepenykefsajt2.jpg

Szinte minden orsz?gban szoktak s?tni, enni valamilyen keny?rlep?nyf?l?t, van valami hasonl?, ak?r keny?rhelyettes?t?k?nt is alkalmazhat? lep?ny. Ennek az az el?nye, hogy gyorsabban, egyszer?bben k?sz?l, mint az ?igazi? keny?r. Gyakran ugyanaz a t?szta, mint a nagy keny?r?, csak ?ppen kisebb darab, lapos, ?s ez?rt amire a keny?r megs?l ? p?ld?ul a kemenc?ben ? addig az ?hes csal?d tud enni. M?shol nem is k?sz?tenek m?st, csak lapos keny?rf?l?t ? m?s n?ven lep?nyt. Ezt vagy a t?zhely tetej?n vagy s?t?ben, esetleg valamilyen speci?lis, erre (is) szolg?l? alkalmatoss?gban s?tik meg, zsirad?kon vagy an?lk?l.

Egyszer?bb, gyorsabb mindig az ?leszt?, keleszt?s n?lk?li t?szta. Most egy ilyen receptet pr?b?ltam ki. A kefir a t?szt?ban mindig seg?t, hogy puh?bb legyen, ak?r m?g m?snap, harmadnap is. A sajt pedig az ?z?vel, rugalmass?g?val j?rul hozz? a v?geredm?nyhez.

Kell hozz?:

egy toj?s, 2 dl kefir, ? te?skan?l s?, 320 g liszt, egy p?pozott te?skan?l s?t?por, egy ev?kan?l olaj, reszelt sajt.

El?sz?r a toj?st, kefirt ?s s?t keverj?k ?ssze alaposan. Azt?n hozz?keverj?k a s?t?porral kevert lisztet, majd az olajat ? ?n nem sz?z ol?vaolajat tettem bele. ?sszegy?rjuk.

Lisztezett deszk?n (szilikonlapon) v?konyra ny?jtjuk. Megsz?rjuk a nagylyuk? reszel?n lereszelt sajttal. Ez n?lam most ~15 dkg edami sajt volt.

Feltekerj?k a t?szt?t. Mivel ?n most kisebb lep?nyk?ket akartam k?sz?teni, ebb?l a t?szt?b?l, k?z?pen elv?gva, k?t rudat csin?ltam.

Ezekb?l kb. 1,5-2 cm vastag szeletk?ket v?gtam. Teny?rrel lap?tva form?ztam bel?l?k lep?nyeket.

lepenykefsajt1.jpg

Serpeny?ben, olajon mindk?t oldalukat megs?t?ttem, k?zepes fokozaton, sz?p aranypiros sz?n?re.

Frissen kellemesen ropog?sak lettek, m?snap kicsit sz?razabbnak ?rz?d?tt, de nem lett kem?ny, ?s valamivel megrakva, megkenve (zs?rral pr?b?ltam) keny?r helyett, vagy p?ld?ul m?jas p?st?tomba tunkolva nekem nagyon j?l bev?lt.

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... https://beck.blog.hu/2019/10/05/kefir...

sponsored links

Keres?s