Kedvenc sós harapnivalónk

2010-03-28

sponsored links





Ez egy isteni, könnyû, langyosan vagy hidegen másnap is finom harapnivaló. Bulira, piknikre vagy utazáshoz, reggelire, ebédre vagy vacsorára... Nem mondanám fogyókúrásnak, de e blog diétás receptjei között mindenképp helye van (0,8 deci olajjal még nem válik nagyon szárazzá). Éva két recepjét összehasonlítva alakult ki ez a változat. Annyira bejöttek az arányok és az ízek, hogy az olaj mennyiségének próbálgatásán kívül képtelenek voltunk változtatni a jól bevált összetételen. Szeretjük a sütõpapírt, de ez mindig 32 centis zománcos, kikent tepsiben készül és így is teljesen "mosogatásbarát".



Carska pita

1 pohár joghurt
1 pohár olaj
4 tojás
2 pohár liszt
1 sütõpor
1 kk só
125 gr túró
100 gr felkockázott sajt
100 gr sonka felkockázva
fél piros kaliforniai paprika felkockázva
6-7 csemegeuborka felkarikázva
egy marék zöld olívabogyó felkarikázva
origano
szezámmag
Keverd össze a joghurtot, olajat, tojásokat, a sütõporos lisztet, sót, add hozzá a sonkát, ecetes uborkát, olívabogyót és az áttört túrót, keverj hozzá origanot vagy petrezselymet. A tetejét szórd meg szezámmaggal. Sütõpapírral bélelt tepsiben sütöd 200C-on, amíg szép aranybarna nem lesz.



Folytats a blogon ... kulonckonyha.blogspot.com/2010/03/ked...

sponsored links

Keres?s