Kecskesajtos, vörösáfonyás kosárkák

2013-01-04

sponsored links

kecskesajtosafonyasudv.jpg

Egy egyszerû, de ötletes üdvözlõfalattal jól indul a nagyobb társaságok számára készített ebéd vagy vacsora, különösen jó szolgálatot tehetnek akkor, ha a vendégek már elkezdenek szállingózni, és még nem állunk jól a fõfogásokkal. Alapvetõen nem az a cél, hogy ezzel lakjon jól az ember, sokkal inkább az étvágy felkeltése. A profi séfek egész rafinált üdvözlõfalatokat szoktak a jobb éttermekben a tányérra varázsolni, ezzel is elõrevetítve, mit tudnak a konyhában, de mi megelégedhetünk egy egyszerûbben kivitelezhetõ megoldással is. Ilyenkor is érdemes azonban arra törekedni, hogy szokatlan, érdekes ízeket, textúrákat és színeket párosítsunk, hogy ez a vacsoreát indító elsõ falat igazi meglepetés legyen a vendégek számára. Az alábbi recept az egyik legegyszerûbb az üdvözlõfalatok sorában: egy sajt és egy gyümölcs kombinációja, vajas tésztába burkolva és megsütve. Ebben a receptben a kecskesajt jellegzetes, erõs íze találkozik a vörösáfonya édes, de egyben kesernyés ízével, a színekben pedig a fehér a sötétvörössel.

Hozzávalók
270 g vajas tészta
1 tojás felverve
10 dkg vörösáfonya
1 dl vörösbor ...


Folytats a blogon ... husosfazek.blog.hu/2013/01/04/kecskes...

sponsored links

Keres?s