Kecskesajtos toast zöld toppinggal

2010-10-07

sponsored links




Nagyszerû elõétel.
Imádom a zöld cuccokat, mindent: salátát, spenótot, zöldborsót, szójababot, brokkolit, sóskát, mindent, mindent ami egészséges (és nem mellékesen) rákellenes.
A recept a VegaGoodFood magazinból származik.
Akár könnyû vacsinak is megteszi, mondjuk nem különösebben diétás és koleszterinmentes, a kenyér és a kecskesajt miatt...

Hozzávalók:
barna magvas kenyér
10 dkg zöldborsó.
10 dkg szójabab, én fagyasztottat vettem
fél zacskó madársaláta
4 ek. olívaolaj, vagy ízlés szerint több
2 fokhagymagezed
fél citrom leve
jóféle kecskesajt
frissen õrölt só és bors

Elkészítés

A borsót és a szójababot megpárolom, nem kell agyonfõzni, legyen picit roppanós.
Közben a fokhagymát elkezdem pirítani az olajon, de csak amíg illatozni kezd.
Ezután mehet a mixerbe a borsó, a szójabab, a fokhagyma, kevés levél kivételével a madársaláta ( a tálaláshoz is hagyok). Megspriccelem a citrom levével, sózom, borsozom,és összemixelem, de ne legyen homogén, hanem darabos maradjon. A citromlétõl különösen friss, pikáns íze lesz.
A tálaláshoz kenyérszeleteket megpirítom.
A még meleg kenyérszeletekre kecskesatot pakolok, majd erre halmozom a zöld "hummuszt".
A megmaradt salátalevelekkel díszítem.
Posted by Picasa

Folytats a blogon ... jajdefinom.blogspot.com/2010/10/kecsk...

sponsored links

Keres?s