kecskesajtos spárgatorta

2010-05-01

sponsored links

2 recept és némi saját kútfõbõl állt össze eme recept. Az eredeti kecskesajtos spárgatortát az Éva magazinban találtam, a görög spenótos harapnivalót valami mellékletben. Az utóbbi tésztáját használtam a spárgáshoz, ahhoz eredetileg mélyhûtött levelestészta dukálna, de elfejtettem venni és egyébként is úgy gondoltam , jobb, ha házilag csinálom. Elõször készítettem ilyen vajas - sós tésztát, bár látni már láttam, hogyan készül :) A végeredmény jól néz ki , remélem az össz ízhatás is jó lesz . A spárgát jelen esetben olyan éppen , ippeg, mint az új krumplit hámoztam, húzogattam le késsel a rügyeket, fásabb részeket.

Hozzávalók :

a tésztához : 20 dk fehér liszt, 10 dk graham liszt, 20 dk vaj , kb 1 tk szerecsendió, 2 csipet só, 0.5 dl hideg víz.

töltelék : 1 csomag zöldspárga, 15 dk kenhetõ kecskesajt , 10 dk túró ( ricotta is lehet, sõt ) 1 tojás, némi snidling , 1 kanálnyi tejföl.

a tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, nyújtjuk , jó vékonyra, sütõ papírral bélelt lapos tepsiben 200 fokon kb 10 percig sütjük. Közben a sajtot, túrót, tejfölt, snidlinget összekeverjük,  a kihûlt tésztára kenjük, egymás mellé rakjuk a megtisztított spárgát egymás mellé rakjuk, felvert tojással megkenjük, és még 30 percig sütjük .

Az eredti recept mentalevelet használ snidling helyett, érdemes esetleg azzal is próbálni.


Folytats a blogon ... szazholdaskonyha.freeblog.hu/archives...

sponsored links

Keres?s