Kecskesajtos-kapros pogácsa

2010-05-19

sponsored links

Még ha elsõre nem is tûnik fel, ez a recept a török zsemlére építkezik, plusz egy adag mindenféle jó: kecskesajt, kapor, lenmag, olívaolaj, krumplipehely és egy rész harapós liszt. Az egyik felébõl zsemlét sütöttem a lányoknak, a másikból meg pogácsát a kollégáknak.

Kecskesajtos-kapros pogácsa
  • 1 tasak szárított élesztõ
  • 30 deka kenyérliszt
  • 20 deka teljes kiõrlésû búzaliszt
  • 5 deka lenmag
  • 2 ek krumplipehely 
  • 10 deka finomra áttört  kecskesajt
  • 1 csokor finomra aprított kapor
  • 1 tk. sütõpor
  • 1 pohár natúrjoghurt (150ml-es, és ez a továbbiakban mérõpohárként szolgál)
  • 1 pohár olívaolaj
  • 1 pohár langyos tej
  • 1 egész tojás
  • 1 tk cukor
  • 1 púpozott tk. só
  • 1 tojás sárgája, és 1-2 kanál tej a lekenéshez
Az elkészítéssel nem idõztem sokat, a szárított élesztõvel kezdve mindent a kenyérsütõbe pakoltam. Dagasztás-kelesztés után átgyúrtam, kiszaggattam (zsemléket formáztam) tojással megkentem és pirítatlan fehér szezámmaggal megszórtam, végül a sütõpapírral leterített tepsin kelesztettem még 30 percet. 190°C fokos sütõben  megsütöttem. Ahogy a dédi a Váncza könyvben megjegyzést írt a kipróbált receptek mellé: nagyon jó!

    Folytats a blogon ... www.macikonyha.com/2010/05/kecskesajt...

    sponsored links

    Keres?s