Karácsonyi menü 2010.

2010-12-18

sponsored links

Végre megszületett a karácsonyi menüterv! Azt hiszem ezen már nem fogok változtatni, mert több hetes gondolkodás eredményeként alakítottam ki. Új dolgokat nem igazán próbálok ki, mert ahhoz most nem érzek magamban elég vállakozó kedvet és erõt. A menü a következõ lesz:

december 24.
ebéd: mákos guba, mint mindig (és anyukám csinálja, mint mindig)
vacsora: vega halászlé algából (itt annyit újítok, hogy ha összejön, készítek hozzá gyufatésztát)
             torta (ez még bizonytalan, hogy milyen)

december 25.
ebéd:ünnepi diósült citromborsos burgonyával és cékla-alma salátával
        narancsfagylalt karamellizált gesztenyével (Nõk Lapja konyhájából származó recept)

december 26.
ebéd: töltött káposzta, mint mindig (és nem én készítem, mint mindig)

Emellett már elkészült a mézeskalács, idén Reni receptje alapján, sose fogom máshogy csinálni. Puha és finom. Ugyancsak Reni készített egy vega kocsonyát, már be is vásároltam hozzá, tuti elkészítem! Szeretnék csinálni valamilyen gyümölcskenyeret, és régi vágyamat is talán végre megvalósítom, és készítek moszkauert. Ezen kívül vár még ránk a szaloncukorkészítés is.

Sok-sok receptet találtok a Vegán Karácsony blogon, böngészgessetek ott is, és jó fõzõcskézést, készülõdést kívánok mindenkinek!

(Ez a csoda az adventi koszorúnk, az Éva Magazin Adventbõl származik az ötlet, beleszerettem :))

Folytats a blogon ... veravegakonyhaja.blogspot.com/2010/12...

sponsored links

Keres?s