Karácsonyi magos kenyér õsbúzával készítve
sponsored links
Az õsbúza ereje.
A búza legtisztább formája. Évezredeken keresztül ez az õsi gabonaféle biztosította az emberiség alapvetõ élelmiszerellátását. A mai búzának csak igen távoli rokona. A magbelsõ sárgás színû finomlisztje a rengeteg béta-karotinnak köszönhetõ. Emiatt a vele készített kenyér is szép sárga színben pompázik majd. Szénhidrát tartalma alacsony. Áltlában 1/3 arányban helyettesítsük vele a sima liszteket.
Kovász (elõzõ nap elkészítve):
3 dl langyos víz
csipet só
50 dkg liszt (BL 80-as)
1 tk. cukor
1.3 dkg élesztõ
A hozzávalókat tedd a kenyérsütõ gépbe és 20 percig dagaszd. Aztán hagy, hogy túlkeljen. Tedd hideg helyre ...