Karácsonyi cobbler vanília fagylalttal

2010-12-15

sponsored links

Valahogy sosem rajongtam a gesztenyepüréért. Bezzeg a gesztenyeszív - teljesen logikátlan módon - jöhetett! :) Egészen addig míg el nem kezdték gesztenye nélkül készíteni. Így évekig inkább nem is ettem.
Nemrég a Keresztmamámnál gesztenyés sütit kóstoltam, a hétvégén pedig Anyukám alkotott egy csúcs gesztenyés desszertet. Én sem maradhattam ki a nagy családi gesztenye õrületbõl, így nálunk gesztenyés-almás cobbler lett a desszert. 
Ismét egy gyors és egyszerû recept következik!
Az almákat meghámoztam és cikkekre vágtam, természetesen kiszedtem a magházait. A vajon fedõ alatt megpárolom a cukorral, a vanília rúddal és a kikapart magjával, a lime héjával és levével. Mikor félig megpuhult az alma levettem a fedõt róla és hozzáadtam a cidert majd levettem a tûzrõl és hozzákevertem a keményítõt. Egy kivajazott mélyebb tálba tettem. A gesztenyemasszát simára kevertem a tejszínnel és a rummal és a tetejére simítottam. 
A lisztet, a sütõport, a cukrot késes robotgépbe teszem és hozzádobálom a jéghideg vajat. Ezután egy tálba borítom és a tojással, tejszínnel gyorsan összegyúrom. Nedves kézzel dió nagyságú golyókat formálok és a gesztenyés massza tetejére pakolom. 
175 fokos sütõben 45 percig sütöm. Langyosan, jéghideg vanília fagylalttal tálaltam. Legközelebb mascarpone fagylalt lesz mellé, mert én elbírtam volna még egy kis könnyítést édesség terén :) 

Hozzávalók: 


250 g finom liszt
50 g cukor
1 cs sütõpor
1 g só
10 g hideg vaj
1 tojás
150 ml tejszín


250 g gesztenyemassza
50 ml rum
150 g tejszín


4 savanykás alma
50 g vaj
1 vaníliarúd
1 lime
150 ml cider
10 g kukoricakeményítõ






Folytats a blogon ... kaviareslencse.blogspot.com/2010/12/k...

sponsored links

Keres?s