KARIBI KEKSZ
sponsored links
A keksz ropogós, mutatós, könnyen csomagolható, kirándulásra kitünõ. A gyerekek örömmel veszik, ha bevonjuk õket az elkészitéséhez.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
22 dkg vaj
12,5 dkg porcukor
2 evõkanál világos barna cukor
1/4 teáskanál só
kb. 10 dkg száritott trópusi gyümölcs keverék
lehet ananász, mangó stb. apróra vágva
Keverõgépben összekeverjük a vajat, a cukrot és a sót, amig krémes nem lesz. A lisztet kanalanként adjuk hozzá, miközben folyamatosan keverjük. A keverõtálat vegyük le a géprõl, a száritott összevágott gyümölcsöt kanállal keverjük a masszához, majd a keverõtálból egy fólialapra boritsuk ki a tésztát, majd henger alakúra formáljuk és becsomagoljuk. Egy órára tegyük a hütóbe, hogy megkeményedjen.
A hütõbõl kivéve vágjuk kb 1 cm-esre és tegyük sütõlapra, ne szorosan egymás mellé, mert sütés közben megnõ. 150 fokon süssük, 20-25 percig, illetve addig amig a széle barnulni nem kezd. Ha megsül tegyük rácsra, hogy kihüljön.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
22 dkg vaj
12,5 dkg porcukor
2 evõkanál világos barna cukor
1/4 teáskanál só
kb. 10 dkg száritott trópusi gyümölcs keverék
lehet ananász, mangó stb. apróra vágva
Keverõgépben összekeverjük a vajat, a cukrot és a sót, amig krémes nem lesz. A lisztet kanalanként adjuk hozzá, miközben folyamatosan keverjük. A keverõtálat vegyük le a géprõl, a száritott összevágott gyümölcsöt kanállal keverjük a masszához, majd a keverõtálból egy fólialapra boritsuk ki a tésztát, majd henger alakúra formáljuk és becsomagoljuk. Egy órára tegyük a hütóbe, hogy megkeményedjen.
A hütõbõl kivéve vágjuk kb 1 cm-esre és tegyük sütõlapra, ne szorosan egymás mellé, mert sütés közben megnõ. 150 fokon süssük, 20-25 percig, illetve addig amig a széle barnulni nem kezd. Ha megsül tegyük rácsra, hogy kihüljön.