KARIBI KEKSZ

2014-01-18

sponsored links

A keksz ropogós, mutatós, könnyen csomagolható, kirándulásra kitünõ.   A gyerekek örömmel veszik, ha bevonjuk õket  az  elkészitéséhez.





Hozzávalók:
30 dkg liszt
 22 dkg vaj
12,5 dkg porcukor
2 evõkanál világos barna cukor
1/4 teáskanál só
kb. 10 dkg száritott trópusi gyümölcs keverék
lehet ananász, mangó stb. apróra vágva



Keverõgépben összekeverjük a vajat, a cukrot és  a sót, amig krémes nem lesz. A lisztet kanalanként adjuk hozzá, miközben folyamatosan keverjük. A keverõtálat vegyük le a géprõl, a száritott összevágott gyümölcsöt kanállal keverjük a masszához, majd a keverõtálból egy fólialapra boritsuk ki a tésztát, majd henger alakúra formáljuk és becsomagoljuk. Egy órára tegyük a hütóbe, hogy megkeményedjen.
A hütõbõl kivéve vágjuk kb 1 cm-esre és tegyük sütõlapra, ne szorosan egymás mellé, mert sütés közben megnõ. 150 fokon süssük, 20-25 percig, illetve addig amig a széle barnulni nem kezd. Ha megsül tegyük rácsra, hogy kihüljön.

Folytats a blogon ... lucullusi.blogspot.com/2014/01/karibi...

sponsored links

Keres?s