Karfiolos kéksajtos tésztaszósz
sponsored links
Nem vagyok vegetariánus, de néha nagyon elegem van a húsból. Egy - egy ilyen idõszak alatt a családom is kénytelen visszafogni magát, de eddig sikerült úgy csinálnom, hogy nem nagyon szenvedték meg. Na jó, az igazság az, hogy leggyakrabban úgy fõzök, hogy a fiúknak ha lehet, legyen köretnek hús.
Így aztán észre sem veszik, hogy egészségre nevelem õket. Legalábbis eddig mûködött így a rendszer.
A húsmentes ételek igenis lehetnek finomak, táplálók, egészségesek és változatosak.
Már mondtam, hogy nálam egy étterem minõsítése azzal kezdõdik, hogy milyen vegetariánus étel van a kínálatban. A rántott akármik nagyon szánalmas válogatás és nagyon lusta és fantáziátlan szakácsra vall. Szerintem!
Személy szerint én szeretem az indiai konyhát, a rengeteg és változatos zöldség ételét / hús nélkül / és szeretem az olasz tészták mártásait megszámlálhatatlan változatban / hús nélkül /.
Amióta megismertem, azóta megunhatatlan --nekem mindenképp--az egyszerû olívaolajos, fokhagymás tészta. Az aglio e olio annyira egyszerû, hogy bármikor képes vagyok nekiállni, hogy elkészítsem és azt hiszem, bár még nem volt ilyen, hogy napokig elélnék rajta.
A közelmúltban sikerült vennem a mi egyszerû kis boltunkban // sok különlegességet vettem már itt / parmezán sajtot. Eddig el kellett zarándokolni érte, de most valahogy idekerült. Na azzal igazán finom ez az egyszerû tészta. Meg egy pohár borral.
A másik kedvencem a genovai pestos tészta--bazsalikom, fokhagyma, sajt, fenyõmag, olívaolaj.
A kéksajtokkkal szintén finom mártásokat lehet készíteni. Legyen bármelyik fajta, mindegyik finom lesz és egyáltalán nem kell olyan drága sajtot venni, amibõl most én csináltam. Eredetileg ezt a sajtot sem erre szántam, de valahogy elveszett az eldugott sajtok között és azt gondoltam, hogy most már csak megfõzve lesz jó.
A karfiol is maradék volt / leves után / és az eredeti szándékom az lett volna, hogy rántott karfiol legyen belõle, de nem volt kedvem hozzá, viszont lefagyasztani nem akartam, mert olyan szép volt.
/ még mindég van két nagyobb virág belõle /
Eszembe jutott, hogy egyszer már a darált karfiolt beletettem egy hús bundájába, ami nagyon jól sikerült, ezért most itt végezte néhány darab.
- 1 fej hagyma --- 2 gerezd fokhagyma--- 4 karfiolrózsa aprítógépben összevágva
- bõséges olívaolaj és vaj keverékén megpároltam
- tejszínnel öntöttem fel és összeforraltam
- frissen õrölt bors és friss szerecsendió mellett egy kevés rózsaszín himalája sót tettem bele
- ezután az összes sajtot / kivéve, amit a kötelezõ kóstolás miatt megettem /
- a tészta fõzõvizébõl kellett még hozzá tenni, mert sûrû lett
Olasz tésztát fõztem --mert sznob vagyok --és ezzel kevertem össze a mártást. Sajnos csak vörösbor volt felbontva, de ha lett volna fehér, akkor tettem volna bele azt is. Biztos vagyok benne, hogy nem rontotta volna el.
A petrezselyemzöld egy kis friss ízt adott hozzá és a tányéron még meglocsoltam olívaolajjal.
Lehet azért egyszerûbben is, de nekem most ilyen kedvem volt.