KARFIOLLEVES SONK?S PIRITOTT MORZS?VAL

2019-01-20

sponsored links

/ZUPPA DI CAVOLFIORE CON SPECK E PANGRATTATO/

............. ahogy ?n k?szitem... kev?s z?lds?ggel, j??? s?r?n....


 Hozz?val?k: (4 szem?lyre)

1 kis fej karfiol
1 s?rgar?pa, 1 sz?r-zeller
1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma
2 bab?rlev?l
s?, bors
__________________________
1 kan?l liszt
1 poh?r tej (2 dl)
7 dkg p?colt sonka (vagy speck)
olivaolaj
2-3 kan?lnyi zsemlemorzsa
petrezselyemz?ld

A karfiolt megtisztitjuk, ?s kisebb kock?ra v?gjuk.



Egy ed?nybe olivaolajat ?nt?nk, ?s megfuttatjuk rajta az apr?ra v?gott hagym?t,
fokhagym?t, zellert ?s a le-reszelt s?rgar?p?t.
Beletessz?k a karfiolt, a bab?rlevelet, ?s ?jabb 4-5 percig kavargatva p?roljuk.


Lesz?rjuk a kan?lnyi liszttel, hozz??ntj?k a tejet ?s fel?ntj?k annyi vizzel, hogy
ellepje. S?zzuk, borsozzuk, ?s addig f?zz?k, amig a karfiol megpuhul. (vigy?zzunk,
hogy amikor felforr, ki ne fusson a tej miatt, akkor lejjebb vessz?k a t?zet)

Egy kisebb serpeny?be pici olivaolajat ?nt?nk ?s megfuttatjuk rajta a kis
darabokra v?gott p?colt sonk?t. Hozz?adjuk a zsemlemorzs?t ?s aranys?rg?ra
piritjuk.



A levest t?ny?rokba merj?k. Megsz?rjuk a sonk?s morzs?val ?s kev?s
petrezselyemz?lddel.



Folytats a blogon ... pizzorante.blogspot.com/2019/01/karfi...

sponsored links

Keres?s