Karfiol k?retk?nt vagy vacsor?ra

2020-01-28

sponsored links


A z?lds?gb?l k?sz?lt k?retek mindig minden mennyis?gben j?hetnek. A karfiol nemcsak levesnek j?,  n?lunk k?retk?nt sokkal  n?pszer?bb. Vacsor?ra h?s n?lk?l, esetleg t?bb sajttal megsz?rva vagy gomb?val kieg?sz?tve minden felt?telnek megfelel.

A karfiolt nagyobb r?zs?kra szedve roppan?sra el?f?z?m.
Egy s?t?ed?nyt tetsz?leges zsirad?kkal kicsit kikenek. Elvetem?ltebbek a zsirad?k helyett bacon szeletekkel is kip?rn?zhatj?k.
A nagyobb karfiolr?zs?kat elv?gom ?s a nagyj?b?l egyforma darabokkal megt?lt?m az ed?nyt.
Ebben a v?ltozatban z?ldbors? is van, egy m?sikat csak karfiolb?l csin?ltam.


  • 50 dkg el?f?z?tt karfiol
  • 15 dkg fagyasztott z?ldbors? 
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 te?skan?l repceolaj



Az ?ntet mindig ugyanaz, de lehet rajta v?ltoztatni.

  • 2 db toj?s
  • 2 dl tejsz?n / tetsz?leges zs?rtartalm? /
  • 1 ev?kan?l liszt / b?rmilyen lehet /
  • s?, bors szerecsendi? ill. ?zl?s szerint m?s is
A lisztet el is lehet hagyni, b?r ez nem nagy mennyis?g, de liszt n?lk?l is ?ssze?ll az ?tel. Tal?n nem lesz ennyire massz?v, laz?bb ?sszet?tel? lesz ?s nem lehet ennyire egy darabban szeletelni, nem lesz fotog?n ,  de ez csak eszt?tikai k?l?nbs?g. ?n sem teszek minden alkalommal lisztet bele.
200 fokos s?t?ben 35 percig s?t?ttem.
Ebb?l nekem h?rom adag lett, de egy jobb ?tv?gy? szem?ly a fel?t sim?n elt?nteti.

Itt is megtal?ltok
https://www.facebook.com/Daisy-receptjei-130136597418680/


Folytats a blogon ... https://daisyterme.blogspot.com/2020/...

sponsored links

Keres?s