Karant?n keksz
sponsored links
Annyi, de annyi kekszet k?sz?tettem m?r, aminek a receptjeit mind megtal?lhatj?tok itt a blogon, de ez az egyik kedvencem, m?gpedig az?rt, mert napok ut?n is ropog?s marad. Sz?momra az igazi keksz k?t ism?rve: ropog?s ?s mindig van benne csoki. Val?sz?n? ez?rt is a gyeng?m p?ld?ul a van?li?s karika.
Az al?bbi keksz receptje a kedvenc k?nyvemben tal?lhat?, amit azonban k?nytelen voltam egy kicsit m?dos?tani, mert nekem t?l ?des volt, valamint kicsit f?szereztem ?s a csoki mennyis?g?n is v?ltoztattam. ?gy alakult ki a a szerintem t?k?letes v?geredm?ny, de hogy val?ban ?gy van-e azt majd ti mondj?tok meg.
Azok is ?lljanak neki b?tran, akinek nincs otthon robotg?p?k, hiszen az sem nem kell hozz?, mindent k?zzel kever?nk. A megadott mennyis?gb?l kb. 40-45 db keksz lesz. Ha esetleg t?l soknak gondolj?tok ezt a mennyis?get, akkor is keverj?tek be a teljes adagot, a fel?t pedig nyugodtan tegy?tek a fagyaszt?ba, ahonnan alkalom adt?n, b?rmikor el?kaphatj?tok...
Csokis di?s keksz
Hozz?val?k:
200 g vaj
180 g barna cukor
40 g porcukor
2 k?zepes toj?s
300 g liszt
1 csipet s?
?zl?s szerint ?r?lt kardamom, fah?j vagy tonkabab
1/4 mokk?skan?l s?t?por
200 g darabolt di?
150 g darabolt ?tcsokol?d?
A vajat ?s barna cukrot egy t?lba m?rj?k ?s spatul?val ?sszedolgozzuk. Hozz?adjuk a porcukrot ?s azzal is elkeverj?k. A toj?sok k?vetkeznek, majd a liszt, a s?, a s?t?por ?s a f?szerek. Amikor m?r j?l ?sszekeveredett a sz?raz ?s a nedves anyag, beledolgozzuk a di?t ?s a csokol?d?t.
A massz?t k?t r?szre osztjuk, folpackba csomagoljuk ?s k?t hurk?t sodrunk bel?le. J? szorosan tekerj?k, hogy ne legyen benne h?zag, mert ott sz?tesne s?l?s k?zben. H?t?ben egy ?jszak?t pihentetj?k.
M?snap a s?t?t el?meleg?tj?k 190 C-ra. A t?szt?kat kivessz?k a h?t?b?l ?s rec?s k?ssel 1/2 cm vastag szeletekre v?gjuk. S?t?pap?ros tepsire sorakoztatjuk ?s kb, 7 perc alatt megs?tj?k. Hagyjuk a tepsin kih?lni, mert melegen m?g puha. Amikor kih?l isteni ropog?s lesz.