Karamellás gesztenyepüré mascarponeval

2010-11-02

sponsored links

A sima gesztenyepüréért nem vagyok annyira oda. Most mégis megkívántam. Volt itthon mascarpone, gondoltam azt is felhasználom. A karamellt meg egyszerûen csak szeretem. Kutyultam, és szerintem mennyei lett! Így már nagyon szeretem a gesztenyepürét! :)



Hozzávalók:
25 dkg mascarpone, 1,5-2 dl tejszín, 25 dkg gesztenymassza, 3-4 evõkanál kristálycukor, kb. 1 kiskanál vaj

Elkészítés:
A felvert tejszínt hozzákeverem a mascarponehoz. Ezt kettéosztom, és az egyik feléhez hozzákeverem a gesztenymassza felét reszelve. A cukrot karamellizálom, hozzáadom a vajat, és összekeverem a mascarpone másik felével.
Poharakba, vagy kis tálakba rétegezem. 1 réteg gesztenyés krém, 1 réteg reszelt gesztenye, 1 réteg karamellás krém, és végül 1 réteg reszelt gesztenye. Lehet még a tetejére tenni egy kis sima tejszínt is, de szerintem elég krémes így is. :)



Kb. 4 adag lesz belõle.

Folytats a blogon ... falatnyiorom.blogspot.com/2010/11/kar...

sponsored links

Keres?s