Karamellpudingos sült alma
sponsored links
Anyukám szerint, a mai desszert volt a legfinomabb, amit eddig valaha is készítettem. Amiután a fiúk is megettek 2-2 belõle, igazat adtak Neki. Bevallom nekem is nagyon ízlett, sajnálom, hogy a lányom nem kóstolhatta meg, Õ most két hétig Szebenben lesz , megkezdõdtek a vizsgái.
Hozzávalók: 7 alma, 2 tojás, 150 ml tej, csipetnyi liszt, 2+ 3 evk. cukor.Az almákat megmossuk, tetejüket levágjuk, majd egy hegyes késsel magházukat eltávolítjuk.
A tojást a tejjel meg a cukorral elkavarjuk, beleszórjuk a csipetnyi lisztet és az elõkészített almákba töltjük. A betöltött almákat tepsibe helyezzük(a kalapkákkal) és 45 percre sülni tesszük.
Ha kész, 3 evk. cukrot 1 kisk. víz hozzáadásával karamellizálunk, majd mindegyik sült almát óvatosan meglocsoljuk vele.