Karamellizált fehér forró csoki
sponsored links
Karamellizált fehér forró csoki. Oh my! Tökéletes hétvégi bûnözés. Nincs vele túl sok macera, a fehér csoki pedig isteni pörkölt ízt kap a karamellizálástól. Akkor jó, ha olyan jó kis mogyoróvaj színe lesz. Reszelt friss gyömbérrel, de akár egy csipet cayenne borssal vagy csilivel is isteni. Kényeztessük magunkat, mert megérdemeljük! Jó hétvégét kívánok Nektek.
Karamellizálás: 30 ? 35 perc
Összeállítás: 5 perc
Hozzávalók (2 kisebb vagy 1 nagy börényi adag):
11,5 dkg fehér csokoládé
1,8 dl tej
1 dl tejszín
1 vanília rúd kikapart magjai
1 fahéj rúd
csipet só
1 mk. reszelt narancshéj
A sütõt elõmelegítettem 150 fokra. A csokit egy tûzálló üvegedénybe tettem, egészben. A sütõbe toltam és olvasztani kezdtem. 10 percenként átkevertem. A csoki olvasztás közben darabos lesz, de ettõl nem kell megijedni, ez természetes része a folyamatnak. A forró tejes keverékben majd szépen felolvad. Addig karamellizáltam, amíg szép mogyoróvaj barna lett a színe. Ez kb. 30 ? 35 perc lehet, sütõtõl függõen.
Miközben a csoki olvadozott a sütõben, a karamellizálási idõ vége elõtt pár perccel a tejet és a tejszínt egy kis lábasba öntöttem, beletettem egy vanília rúd kikapart magjait és a ?tokot? is, egy fahéjrudat és a reszelt narancshéjat is. Ez adott neki még egy plusz ízt. Felforraltam.
Amikor a fehér csokoládé elérte a kívánt mogyoróvaj színt, kivettem a sütõbõl és a forró tejes, tejszínes keverékhez kapartam, egy kézi habverõ segítségével pedig simára kevertem. Egy csipet sóval erõsítettem fel az ízeket.
Forrás: The Kitchen
Sült túrótorta karamellizált cukorral
Csokis ? sütõtökös tortácska
Forralt bor fûszerkeverék
Narancsos-gyömbéres csokihab (mousse)
Karamellizálás: 30 ? 35 perc
Összeállítás: 5 perc
Hozzávalók (2 kisebb vagy 1 nagy börényi adag):
11,5 dkg fehér csokoládé
1,8 dl tej
1 dl tejszín
1 vanília rúd kikapart magjai
1 fahéj rúd
csipet só
1 mk. reszelt narancshéj
A sütõt elõmelegítettem 150 fokra. A csokit egy tûzálló üvegedénybe tettem, egészben. A sütõbe toltam és olvasztani kezdtem. 10 percenként átkevertem. A csoki olvasztás közben darabos lesz, de ettõl nem kell megijedni, ez természetes része a folyamatnak. A forró tejes keverékben majd szépen felolvad. Addig karamellizáltam, amíg szép mogyoróvaj barna lett a színe. Ez kb. 30 ? 35 perc lehet, sütõtõl függõen.
Miközben a csoki olvadozott a sütõben, a karamellizálási idõ vége elõtt pár perccel a tejet és a tejszínt egy kis lábasba öntöttem, beletettem egy vanília rúd kikapart magjait és a ?tokot? is, egy fahéjrudat és a reszelt narancshéjat is. Ez adott neki még egy plusz ízt. Felforraltam.
Amikor a fehér csokoládé elérte a kívánt mogyoróvaj színt, kivettem a sütõbõl és a forró tejes, tejszínes keverékhez kapartam, egy kézi habverõ segítségével pedig simára kevertem. Egy csipet sóval erõsítettem fel az ízeket.
Forrás: The Kitchen
Innen is szemezgethetsz
Sült túrótorta karamellizált cukorral
Csokis ? sütõtökös tortácska
Forralt bor fûszerkeverék
Narancsos-gyömbéres csokihab (mousse)