Karamellizált fehér forró csoki

2014-01-17

sponsored links

Karamellizált fehér forró csoki. Oh my! Tökéletes hétvégi bûnözés. Nincs vele túl sok macera, a fehér csoki pedig isteni pörkölt ízt kap a karamellizálástól. Akkor jó, ha olyan jó kis mogyoróvaj színe lesz. Reszelt friss gyömbérrel, de akár egy csipet cayenne borssal vagy csilivel is isteni. Kényeztessük magunkat, mert megérdemeljük! Jó hétvégét kívánok Nektek. ;)

Karamellizálás: 30 ? 35 perc

Összeállítás: 5 perc

karamellizált fehér forró csoki (2)



Hozzávalók (2 kisebb vagy 1 nagy börényi adag):



11,5 dkg fehér csokoládé

1,8 dl tej

1 dl tejszín

1 vanília rúd kikapart magjai

1 fahéj rúd

csipet só

1 mk. reszelt narancshéj

A sütõt elõmelegítettem 150 fokra. A csokit egy tûzálló üvegedénybe tettem, egészben. A sütõbe toltam és olvasztani kezdtem. 10 percenként átkevertem. A csoki olvasztás közben darabos lesz, de ettõl nem kell megijedni, ez természetes része a folyamatnak. A forró tejes keverékben majd szépen felolvad. Addig karamellizáltam, amíg szép mogyoróvaj barna lett a színe. Ez kb. 30 ? 35 perc lehet, sütõtõl függõen.

Miközben a csoki olvadozott a sütõben, a karamellizálási idõ vége elõtt pár perccel a tejet és a tejszínt egy kis lábasba öntöttem, beletettem egy vanília rúd kikapart magjait és a ?tokot? is, egy fahéjrudat és a reszelt narancshéjat is. Ez adott neki még egy plusz ízt. Felforraltam.

Amikor a fehér csokoládé elérte a kívánt mogyoróvaj színt, kivettem a sütõbõl és a forró tejes, tejszínes keverékhez kapartam, egy kézi habverõ segítségével pedig simára kevertem. Egy csipet sóval erõsítettem fel az ízeket.

karamellizált fehér forró csoki

Forrás: The Kitchen


Innen is szemezgethetsz





Sült túrótorta karamellizált cukorral


6etcsokis sutotokos suti2
Csokis ? sütõtökös tortácska


forraltborfuszer1
Forralt bor fûszerkeverék


2narancsos gyomberes csokimussz2 (1280x853)
Narancsos-gyömbéres csokihab (mousse)




Folytats a blogon ... rizsazzunk.cafeblog.hu/2014/01/17/kar...

sponsored links

Keres?s