Karamellizált cseresznyedzsem tartósítószer nélkül
sponsored links
Talán már két éve is van, hogy elterveztem, készítek ilyen cseresznyedzsemet.
Mi tartott ilyen sokáig?
Hát elõször is, hogy nincs mindig ilyen cseresznye, másodszor, hogy nincs mindig elég ilyen cseresznye.
Ez a cseresznye, olyan sötétre érõ cseresznye, talán nem fekete , de jó sötét. Ilyenbõl akartam.
Bár nem készítettem most sem sokat, mert olyan sok most sem volt, hogy sok maradt volna azon kívül, hogy rengeteget ettünk nyersen és sütöttem is párszor belõle.
Hálás vagyok, hogy ebben részünk lehetett.
A Szüleim kertjében volt egy fekete gyümölcsöt termõ fa. Édesanyám abból fõzött dzsemet.
Akkor volt igazán érett, amikor már szinte fekete volt a fán.
Így már érthetõ, ugye?
Talán ez nem olyan volt -de lehet hogy csak az ahhoz fûzõdõ emlékek miatt- de ez is jó lett.
Miért jutott pont két éve eszembe a cseresznyedzsem?
A használt kincsek között a piacon találtam egy üveget. Fehér porcelán, kék ...