Karamellfagylalt
sponsored links
Ez a finom, krémes karamellfagyi mindössze két hozzávalót igényel. Egy konzerv sûrített tejet, vagy a már kész dulce de leche-t és habtejszínt. Azt, hogy hogyan lesz a sûrített tejbõl a dulce de leche, azaz a karamellkrém, azt ezen a linken megtaláljátok. Azt, hogy karamellfagylalt is készüljön belõle a nagy meleg hozta magával, a receptet pedig Tücsökbogár oldalán találtam. Annyi az eltérés, hogy én mindössze 450 ml tejszínt használtam az ott megjelölt 600 ml helyett, mert ennyi volt itthon. Szerintem így is tökéletes lett a végeredmény, legközelebb sem teszek bele többet.
Így készül:
Kimérünk az elõzõleg elkészített karamellkrémbõl 400 g - ot. Ehhez hozzáöntjük a tejszínt és gépi habverõvel, ha jó erõben vagyunk akár kézivel is lehet ...